7 dingen die u moet weten voordat u een zeecontainer koopt:1. Afhankelijk van waar u woont, kan het kopen van een zeecontainer heel eenvoudig of een transport horror scenario betekenen.

Als u in de buurt van een haven woont, vindt u veel leveranciers. Zo niet, dan moet u rekening houden met een hogere transportprijs. Om geld te besparen probeert het zeecontainerteam van BCT altijd transporten te combineren. Zo geniet u van een voordelige transportprijs bij het afleveren van uw container.

2. Trap niet in de val van oplichters als u een beperkt budget heeft. Het is niet ongebruikelijk dat zeecontainers tegen ongelooflijke prijzen worden aangeboden. En het spreekwoord is vaak van toepassing: “Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook!” Bij BCT vindt u uw eerlijke containerprijs.

3. Wilt u geld besparen? Koop dan onze gebruikte zeecontainers in C-klasse. Deze containers zijn gegarandeerd wind- en waterbestendig, en in algemeen goede staat. U moet echter uw verwachtingen matigen als het op de looks van de export kwaliteit aankomt. De gebruikte C-kwaliteit zeecontainers zijn niet de mooiste.

4. Zeecontainers geschikt voor zeevracht:
let op of de container een geldig CSC-label heeft. Dit geeft aan dat de container professioneel werd geïnspecteerd. Opslagcontainers zijn vaak gemaakt van iets dunner staal, 1,2 mm dik CorTen-staal in plaats van 1,5 mm dik CorTen-staal. (Afmetingen onder voorbehoud.)

5. Niet alle zeecontainers zijn van hetzelfde materiaal gemaakt. Zoek naar "Cor-Ten Steel". Deze gaan het langst mee en zijn bestand tegen slecht weer en roest. Vergeet niet dat containers zijn ontworpen om jaren mee te gaan op een schip in de bijtende zoute lucht. Er zijn ook gegalvaniseerde opklapbare opbergboxen. De kwaliteit is niet te vergelijken met de robuuste zeecontainers die u bestelt bij BCT zeecontainers. Onze  gebruikte containers worden tevens gerepareerd volgens de IICL (Institute of International Container Lessors) handleiding.

6. Containerprijzen fluctueren. Door een handelstekort met andere landen stapelen containers zich soms ook op in de havens. De containerdepots hebben dan ruimte nodig. Maar ook hier geldt: een haven is niet altijd hetzelfde als het 'hinterland'. Houdt altijd rekening met de afstand van de haven tot de eerste tussenopslag, tot de reparatiewerkplaats en een tweede tussenopslag, misschien een derde... totdat de container bij u afgeleverd kan worden.

7. Containerhuis: Zorg ervoor dat de lokale autoriteiten weten dat het een intermodale staalconstructie-eenheid is. Brand- en veiligheidsinspectie, de verzekeringsmaatschappijen en ambtenaren worden gedwongen tot het herbekijken van de mogelijkheden. Bereid je idee goed voor en volg de instructies. Containerwoningen bieden een enorme duurzaamheid en indrukwekkende designs, maar het is een relatief moderne toepassing.