Een afgekeurde zeecontainer kopen: de prijs en alles wat u moet weten

Het kopen van een afgekeurde zeecontainer kan een slimme en kostenefficiënte keuze zijn voor diverse toepassingen, van opslagruimte tot creatieve bouwprojecten. Hoewel deze containers oorspronkelijk zijn ontworpen voor het veilig transporteren van goederen over de hele wereld, worden ze soms afgekeurd vanwege kleine defecten of slijtage. Dit betekent echter niet dat ze niet meer bruikbaar zijn. Afgekeurde containers kunnen nog steeds waardevolle diensten leveren tegen een fractie van de prijs van nieuwe containers. In deze blog duiken we diep in de wereld van afgekeurde zeecontainers: we bespreken de prijs, de voordelen en de aandachtspunten die u in gedachten moet houden bij de aanschaf van een dergelijke container.

Wanneer wordt een zeecontainer afgekeurd?

Waarom kan een zeecontainer afgekeurd worden? En is het dan wel veilig voor u om een gebruikte zeecontainer te kopen? Een zeecontainer moet voldoen aan de strengste eisen, omdat ze vaak ingezet worden voor internationale transportdoeleinden. Een zeecontainer moet een CSC-certificaat hebben, want dit is de internationale overeenkomst voor veilige zeecontainers. Door veelvuldig gebruik kan een zeecontainer sporen beginnen achter te laten, waarna de CSC-certificering niet meer verlengd wordt. In dergelijk geval spreekt men van een afgekeurde container. Deze containers worden dan als niet goed genoeg gezien voor transport, maar zijn nog steeds veilig voor bijvoorbeeld opslag.

CSC-certificering

Waaraan moet een zeecontainer voldoen om een CSC-certificaat te krijgen en/of behouden? Er zijn een aantal factoren waarop gelet wordt, zoals:

  • Zijn er afwijkingen in de constructie?
  • Laat de stevigheid van de container te wensen over?
  • Heeft de container scheuren, gaten of andere beschadigingen aan de bodem, het dak of de wanden?
  • Sluiten deuren of luiken niet goed?

Als een container aan een of meer van bovenstaande voorwaarden niet voldoet, dan vervalt de CSC-certificering. Nadat de container is afgekeurd, kan er geprobeerd worden om de container te repareren, opdat hij weer in aanmerking komt voor een certificaat. Soms is een reparatie echter niet meer mogelijk. Dan krijgt de container een BER-status. Dit staat voor Beyond Economical Repair. Deze containers mogen niet meer ingezet worden voor transport, maar dit betekent niet dat ze geen andere doelen kunnen dienen.

grote voorraad zeecontainers

Biedt het mogelijkheden om een afgekeurde zeecontainer te kopen?

Waarom is het interessant om een afgekeurde zeecontainer te kopen? De prijs ligt over het algemeen lager dan bij een nieuwe zeecontainer kopen. Bovendien kan een BER-container nog gebruikt worden voor andere doeleinden dan transport. Ze fungeren prima als opslag bijvoorbeeld, maar zeecontainers kunnen ook gemodificeerd worden. Dat betekent dat u er bijvoorbeeld elektriciteit in kunt aanleggen of zijdeuren kunt toevoegen.

Wat is bij een afgekeurde container kopen de prijs?

Wanneer u een afgekeurde container wilt kopen, dan kan de prijs verschillen te wijten aan meerdere aspecten. De grootte van de gewenste container is van invloed op de kosten, maar ook de conditie van de container en de leeftijd. In het algemeen zou u kunnen stellen dat afgekeurde zeecontainers kopen, een budgetvriendelijke optie is.

*aan de informatie in bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend.