Afmetingen zeecontainer

Zeecontainers zijn veelzijdige en essentiële onderdelen van de wereldwijde logistieke keten. Ze dienen als de bouwstenen van internationale handel en transport. Zeker bij export is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de zeecontainer, het gewicht en de capaciteit. Bestel daarom uw zeecontainer bij Belgium Container Trading. Of u nu een container nodig heeft voor opslag of voor transport; wij hebben vast een container die past bij uw wensen.  

Zeecontainer afmetingen 

Wanneer men het over de afmetingen van een zeecontainer heeft, dan wordt de maat weergegeven grotendeels weergegeven in de Engelse term feet (ft). Zo zijn er dus 6ft containers, maar ook 40ft containers. De precieze afmetingen van een zeecontainer verschillen per container. De meest gebruikelijke afmetingen van een 40ft container zijn zo 12 x 2,3 x 2,4 meter, de afmetingen van een 20ft container 5,9 x 2,4 x 2,4 meter, een 10ft container heeft de afmetingen 2,8 x 2,35 x 2,39 meter, een 8ft container heeft de afmetingen 2,27 x 2,1 x 2,05 meter en een 6ft container heeft de afmetingen 1,98 x 1,95 x 1,91 meter. Het betreft hier de binnenmaten van de containers. 

6ft container afmetingen 

Een 6 ft container is een container die ingezet wordt voor opslag. De afmetingen van onze container van 6 voet zijn als volgt: 1,67 x 1,87 x 1,73 meter met een tarragewicht van 650 kilogram en een capaciteit van 5000 kilogram.  

Afmetingen 8ft container 

Een container van 8 voet wordt vaak gebruikt als extra opslagruimte. De afmetingen van onze 8ft container zijn als volgt: 2,27 x 2,10 x 2,05 meter met een tarragewicht van 740 kilogram en een capaciteit van 6000 kilogram.  

Afmetingen 10ft container 

Een container van 10 voet wordt vaak gebruikt als extra opslagruimte voor een aantal spullen of kleine goederen. De afmetingen van onze 10ft container zijn als volgt: 2,8 x 2,33 x 2,37 meter met een tarragewicht van 870 kilogram en een capaciteit van 7000 kilogram.  

20ft container afmetingen 

Een 20 ft container is de meest gebruikte container en wordt vaak ingezet voor het transport van goederen alsmede voor opslagdoeleinden. De afmetingen van onze container van 20 voet zijn als volgt: 5,85 x 2,33 x 2,37 meter met een tarragewicht van 2220 kilogram en een capaciteit van 27.000 kilogram.  

40ft container afmetingen 

Een 40 ft container is de container die gebruikt wordt voor intermodaal transport en in de scheepvaart. De afmetingen van onze container van 20 voet zijn als volgt: 11,95 x 2,33 x 2,37 meter met een tarragewicht van 3740 kilogram en een capaciteit van 33.480 kilogram.  

Welke afmetingen in een zeecontainer heeft u nodig? 

De afmetingen die u in de zeecontainer zoekt, is afhankelijk van het doel waarvoor u de zeecontainer zal gebruiken. Een 40ft container zal bijvoorbeeld worden ingezet voor het transport van goederen via zee, over de weg en over het spoor. De 20ft containers worden vaak gebruikt voor transport van goederen binnen Nederland of ze worden ingezet als opslagcontainers. De kleinere containers worden juist meer als opslagcontainers gebruikt, waarin inboedel, voorraad en materialen opgeslagen worden.  

Gewicht zeecontainers 

Het gewicht van een zeecontainer wordt bepaald door de constructie van de container. Zeecontainers kunnen een groter gewicht aan dan opslagcontainers, omdat de constructie van deze containers veel steviger is dan wanneer de functie alleen opslag is. Het gewicht van de door u gewenste zeecontainer vindt u onder de term tarra, het lege gewicht. Het maximale laadvermogen is grotendeels afhankelijk van het gewicht. Het exacte tarragewicht vindt u ook op de containerdeuren.  

Speciale zeecontainer formaten 

Naast de standaard zeecontainer vindt u ook speciale zeecontainers met unieke afmetingen. Zo kunt u bijvoorbeeld een reefer kopen of huren. Sommige containers hebben de mogelijkheid om via de zijkant geladen en gelost te worden. Daarnaast zijn er nog flat rack containers, open top containers en double door containers. Bovendien kunt u bij BCT ook containers op maat laten maken.  

Zeecontainers kopen of huren bij BCT 

Bij Belgium Container Trading kunt u kwalitatieve zeecontainers huren of kopen. Wij bieden nieuwe en tweedehands opslagcontainers aan van een hoogwaardige kwaliteit. Vraag vandaag nog uw op maat gemaakte offerte aan en wij garanderen dat we binnen 24 uur antwoorden. De structuur van onze prijs is overzichtelijk en laaggeprijsd. Bij BCT kunt u bovendien rekenen op een complete containerservice in eigen beheer; hierdoor kunnen wij voor onze klanten één adres vormen voor alle vragen en diensten. Met onze eigen vrachtwagens kunnen we scherpe tarieven bieden en uw goederen met de snelst mogelijke doorlooptijd leveren.  

Bekijk onze containers