/
F.A.Q

Veelgestelde vragen

1. Heeft u ook 15 ft. Containers?

Wij kunnen nieuwe 15 ft. opslagcontainers aanbieden. Wij kunnen ook gebruikte 20 ft. containers inkorten tot 15 ft. De prijs en levertijd zijn op aanvraag. 15 ft. is een afwijkende afmeting die in de zeevracht haast niet voorkomt. 15 ft is ca. 4,572 m. 

2. Wat is een PW? Waar staat de afkorting voor?

PW staat voor Pallet Wide. Deze containers zijn +6 cm extra breedt ten opzichte van een standaard iso genormeerde container. In plaats van 2,44 buitenbreedte zijn deze 2,50 m breed. Zo kunnen er 2 Europallets langs elkaar geladen worden.

3. De grootste container die er is?

In de USA zijn 53 ft. containers gangbaar. Maar met 16,15m lengte zijn deze op de Europese wegen niet toegelaten. In België is de grootste container die er beschikbaar is de 45 ft. high cube pallet wide container met volgende afmetingen:

- Buiten afmetingen: ca. 13,72 x 2,50 x 2,89 m

- Binnen afmetingen: ca. 13,56 x 2,42 x 2,68 m

- Doorrijhoogte: ca. 2,36 x 2,58 m

- Volume: ca. 89 m³

Als u de containers wenst te gebruiken voor opslag dan kunt u ervoor kiezen 2 containers aan elkaar te laten koppelen.

4. Verschil reefer – insulated

Een reefer container heeft een koelunit, een insulated container niet. Een koelcontainer / reefer / frigocontainer is een transportmiddel voor temperatuurgevoelige goederen. Dit is een soort van grote koelkast op krachtstroom. De reefer motoren moeten met een 32A CEE stekker aangesloten worden (380 V). Onze insulated containers zijn veelal ex-reefer waarbij de koelmotor wordt vervangen door een geïsoleerd paneel. De (ex-)koelcontainers zijn uit RVS en aluminium vervaardigd. De vloer is een aluminum T-bar vloer. In- en uitrijden met een transpallet is niet altijd mogelijk gezien de afstand tussen de rails. U kunt er ook voor kiezen de standaard stalen containers te laten ombouwen tot insulated container. We voorzien deze dan van isolerende panelen aan de binnenzijde.

5. HC wat is dat?

High cube containers zijn extra hoge containers. Ze zijn 30 cm hoger dan de standaard iso containers met 2,59m hoogte. Dit zorgt voor meer laadvermogen: 76 m³ i.p.v. 68 m³ De 40 ft. high cube container is een zeer populaire tool in diverse logistieke ketens.

6. Wat is het verschil sea worthy and storage?

Sea worthy betekent zeewaardig. Deze containers zijn gecertificeerd om per schip, trein en truck vervoerd te worden. De ‘sea worthy’ containers zijn inzetbaar als transportverpakking en opslagcontainer. Onze zeecontainers zijn altijd wind- en waterdicht, cargo worthy voor algemene cargo en voorzien van minimaal 1 jaar geldige CSC-keuring. De CSC-keuring houdt in dat de container vakkundig geïnspecteerd is. Als de gebruikte containers goed bevonden worden, krijgen deze een verlenging van deze goedkeuring. De CSC plaat wordt dan voorzien van een “CSC re-date” sticker. Deze geeft aan hoelang de zeewaardigheidskeuring nog geldig is. Storage betekent opslag. De opslag containers zijn ook wind- en waterdicht, maar hebben geen certificering voor veilig internationaal transport over zee.  

7. Full side acces and open side

De begrippen 20 ft. full side acces en 20 ft. open sided worden vaak met 20 ft. all sides open verward. Het kan dus zijn dat u een full side acces container bestelt en verwacht dat alle zijden te openen zijn. Vraag het altijd na. De 20 ft. open sided / 20 ft. full side acces containers hebben veelal 1 lange zijde voorzien van plooibare dubbele vleugeldeuren. Een all sides open sided container is meestal een high cube container omdat de deuren anders te zwaar zijn voor de algehele container opbouw.

8. Prijzen zonder BTW of met BTW?

Onze prijzen worden altijd excl. BTW aangeboden. In de eerste plaats omdat we vooral zakelijke klanten hebben. Koopt u privé, tel er dan 21% BTW bij. Daarnaast worden vele containers international verhandeld. Voor export kunnen wij 0% BTW rekenen mits er een export document wordt ingediend. Voor intracommunautaire handelingen, d.w.v. aankopen vanuit bedrijven met een geldig BTW nummer binnen de EU, kunnen we 0% BTW afrekenen.

9. Welke modificaties zijn mogelijk?

Diverse modificaties op aanvraag mogelijk. Stuur ons gerust uw schets voor een prijsopgave op maat.

10. Waarom fluctueren de zeecontainer prijzen?

De zeecontainer prijzen zijn afhankelijk van twee grote factoren:
- de vraag-/aanbod verhouding: hoe groot is de beschikbaarheid t.o.v. de nood aan containers in een bepaalde regio
- de staal en productie prijzen: zeecontainers zijn vervaardigd uit Cor-Ten staal en worden veelal gebouwd in Aziatische fabrieken.

11. Waarom een container huren in plaats van kopen?

Snel en eenvoudig een container huren? Dat kan bij BCT met een transparante prijs opzet. Als u een container koopt moet u direct een grotere investering doen. Dat geld zit vast. Bij het huren heeft u een maandelijkse vaste kost. Wie huurt heeft meer vrijheid. U huurt de container slechts tot de dag dat u de container nodig heeft. De containers worden wind-/waterdicht en in algemeen goede staat aangeboden. Worden de containers met schade terug geleverd uit huur, dan repareert BCT de schade eenvoudigweg. Dit is niet kosteloos, maar wel zorgenloos. U hoeft niet zelf te gaan lassen of andere technische kunstjes te gaan doen. Heeft u meerdere containers, op verschillende locaties nodig? Dan bieden wij ook lease-contracten aan. U kunt dan over containers beschikken op verschillende locaties en zo ook inleveren op locatie naar wens. Dat bespaart u heel wat logistiek ongemak en kosten.

12. Terug kopen van containers mogelijk?

Belgium Container Trading koopt uw containers terug via een buy-back formule. Deze is gebaseerd op de actuele marktwaarde. Echter is ons aankoopbod vooral afhankelijk van de staat waarin de container zich bevindt, de leeftijd en de locatie.

13. Wat is het verschil tussen de verschillende container classificaties: A-, B-, C-kwaliteit?

Gebruikte containers zijn allemaal wind-/waterdicht en cargo worthy voor algemene ladingen. Afgekort: Wind- and Water Tight & Cargo Worthy for general cargo.

A-grade: best gebruikt na nieuw, optisch nette containers. Gebruikte containers in A-kwaliteit kunnen enkele gebruikssporen hebben. Maskeer deze door de container te laten spuiten in uw wenskleur.

B-grade: gemiddelde kwaliteit, optisch en structureel in orde. Gebruikte containers in B-kwaliteit kunnen enkele deukjes en plekjes hebben. Vaak staan de logo’s er ook nog op. Dit geldt als de gemiddelde kwaliteit: optisch & structureel ok.

C-grade: export containers, zichtbare roestplekjes en deuken mogelijk. De C-kwaliteit is wind-/waterdicht, maar de gebruikssporen kunnen op termijn doorroesten. Deze containers worden in de handel ook vaak B-klasse genoemd. Onze C-kwaliteit wordt in de volksmond ook vaak een ‘simpele cargo worthy bak’ genoemd.

14. Zijn alle containers wind en water dicht?

We werken met 2 grote categorieën:

ASIS / WHERE = ASIS containers: in de staat waarin – en hoe en waar – de container zich bevindt. ASIS containers zijn nog niet gecontroleerd en gerepareerd volgens de IICL normering. Men kan zeggen dat dit kapotte containers zijn.

Cargo Worthy = inzetbaar voor veilige lading