/
Blog
/
Gebruikte zeecontainers, wat en hoe?
5 april 2022

Gebruikte zeecontainers, wat en hoe?

De Antwerpse haven is de containerhaven bij uitstek. Als 2e grootste haven van Europa omvat dit gebied verschillende globale supply chains. En steeds meer van onze dagdagelijkse goederen worden in containers vervoerd. Voor de rederijen gaat een nieuwe container gemiddeld zo’n 20 jaar mee voor het vervoer van diverse goederen van A naar B. Maar het einde van de inzet als transportbox betekent niet het einde van de levenscyclus van de zeecontainer. Maritieme containers zijn vervaardigd uit robuust CorTen-staal. Dit is een legering van ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Staal…dat gaat roesten, zeker op een schip midden in de wateren onder invloed van de zilte zeelucht, zult u denken? Dit merkt u goed op, maar door de beschermende lak is de zeecontainer een stuk minder corrosief.

Het 2e leven van een gebruikte zeecontainer: haast alle gebruikte containers worden gerecycleerd. Zodra de rederijen de gebruikte containers vrijgeven worden deze op de containerdepots gecontroleerd & geklasseerd. Vaak zijn ze nog in prima staat en is de container na enkele manuren weer perfect inzetbaar voor transport of opslag. Tegenwoordig bestaan er 1001 toepassingen. De containers worden steeds vaker als handige bouwsteen ingezet. Dat is pas een vorm van duurzame metaalrecycling! De gestandaardiseerde metalen kist kan dienen als woning, pop-up store, zwembad etc. Hieronder een foto ter inspiratie:

containerwoning

Wilt u een soortgelijke maritieme container ombouwen? Dan bent u bij Belgium Container Trading aan het juiste adres. Mail: info@bct-containers.be of bel: +32(0)3 294 03 97. Ons depot is maandag, woensdag en vrijdag geopend voor bezoek. Maak vooraf een afspraak, dan zorgen wij ervoor dat er een vakspecialist voor u klaarstaat. Wist u dat het merendeel van onze verkopen online verloopt? Deel uw idee per e-mail en wij adviseren u graag, geheel vrijblijvend.

Meer nieuws