ISO-containers / intermodale containers

ISO-containers zijn gestandaardiseerde metalen kisten die een grote rol spelen in het huidige goederentransport. De containers worden volgens nauwkeurige richtlijnen, opgesteld door de International Organisation for Standardisation, geproduceerd. De ISO-normen schrijven niet alleen de exacte afmetingen voor, maar bepalen ook de kwaliteitseisen voor de gebruikte materialen. Het resultaat is een reeks robuuste, veelzijdige containers die bestand zijn tegen de uitdagingen van intensief gebruik in uiteenlopende klimaatomstandigheden. Van tropische hitte tot arctische kou, ISO-containers bieden betrouwbare bescherming voor goederen tijdens hun reis over land en zee.

Bekijk hier onze ISO containers
20 ft container

Verschillende soorten ISO containers

Het ISO-containersysteem kent een grote verscheidenheid aan types, elk ontworpen voor specifieke transportbehoeften. Deze containers worden geïdentificeerd door unieke ISO-codes die informatie verschaffen over hun kenmerken en toepassingen. Bijvoorbeeld, de 20 ft. standaardcontainer wordt aangeduid met de code 22G1, wat staat voor een niet-geventileerde container voor algemeen gebruik. Deze code is te vinden onder het containernummer, zoals DBOU 220601 1, dat bestaat uit een code van de eigenaar, het registratienummer en de check-digit. Dit systeem maakt het mogelijk om containers wereldwijd te traceren en te beheren, wat cruciaal is voor een efficiënte logistieke keten.

20 ft. high cube container

CSC-keuring voor ISO containers

Veiligheid staat voorop bij het gebruik van ISO-containers. Om dit te waarborgen, moeten alle containers voldoen aan strenge veiligheidsnormen, vastgelegd in de Container Safety Convention (CSC). Een CSC-keuring bevestigt dat een container veilig kan worden gehanteerd, getransporteerd en gestapeld onder diverse omstandigheden. Deze keuring is verplicht voor containers die worden gebruikt in het internationale transport over weg, spoor of zee. Voor gebruikte containers kunnen gespecialiseerde bedrijven, zoals Belgium Container Trading, keuringen uitvoeren die twee jaar geldig zijn. Deze periodieke controles zorgen ervoor dat containers gedurende hun hele levensduur aan de veiligheidseisen blijven voldoen.

Voordelen en toepassingen van een ISO container

Doordat ISO containers gestandaardiseerd zijn, hebben ze verschillende voordelen voor de logistieke sector. De uniforme afmetingen zorgen ervoor dat de overgang tussen verschillende transportmogelijkheden soepel verloopt. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie van het goederenvervoer, maar vermindert ook aanzienlijk de kans op beschadiging van de lading tijdens overslag. ISO-containers bieden bovendien uitstekende bescherming tegen weersinvloeden, diefstal en andere externe factoren. Deze veelzijdigheid maakt ze geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van het vervoer van consumentengoederen tot gespecialiseerd transport van chemicaliën of gekoelde producten.

Meer weten? Klik op onderstaande button en neem contact met ons op!

Neem contact op