Nieuwe containers: wat is een eerste reis container?

Een first-trip container, ook gekend als eerste reis container, is een container in perfecte staat die slechts eenmaal is gebruikt om goederen te vervoeren. Deze containers worden onmiddellijk na fabricage met goederen geladen en op schepen of vrachtwagens geladen om naar hun bestemming te worden vervoerd. Zodra ze hun bestemming hebben bereikt, worden ze gelost en gaan daarna retour naar de haven of een achterland depot. Hierna kunnen ze direct bij de eind verbruiker geleverd worden.

De meeste first-trip containers zijn standaard containers van CorTen-staal en hebben afmetingen van 20, 40 of voet. Zij verkeren meestal in zeer goede staat, aangezien zij slechts voor één reis zijn gebruikt. Dit maakt eerste reis containers een aantrekkelijke optie voor bedrijven of particulieren die containers willen kopen en als eye catcher in willen zetten. Alle containers kunnen gebruikssporen hebben van het in-en uitladen en de handlings. Handlings zijn de bewegingen die een (eerste reis) container maakt vanuit de fabriek en verder in de logistieke keten.

Een ander voordeel van first-trip containers is dat ze vaak verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Hierdoor kunnen klanten containers kiezen die passen bij hun bedrijf. Ook zijn nieuwe containers meestal snel beschikbaar. Hoewel de beschikbaarheid van nieuwe containers wel erg markt gevoelig is. De prijzen van nieuwe zeecontainers kunnen fluctueren onder invloed van: vraag- en aanbod, de staalprijs en transport prijzen.

Kortom, first-trip containers, of te wel eerste reis containers of te wel nieuwe containers, zijn een optimale optie voor wie op zoek is naar een kosteneffectieve en hoogwaardige containeroplossing. Of ze nu worden gebruikt als opslag of vervoer van goederen, als mobiel kantoor of als basis voor het bouwen van een Tiny House, een nieuwe container zal een goede keuze zijn.

nieuwe containers