Zes dingen die ik dit jaar geleerd heb in de zeecontainerhandel:

  1. Container trading: neem jezelf niet te serieus. Er kan altijd een zeecontainer handelaar sneller reageren, betere prijzen hanteren, een vriendelijkere service bieden, een betere marketing strategie voeren…hoewel je denkt dat je altijd ‘the extra mile’ gaat, loert er altijd een klant om de hoek die vindt dat hij / zij nog net iets meer waar voor zijn / haar geld mag verwachten. De eindverbruikers markt voor zeecontainers is ongekend veeleisend geworden. Dit komt wellicht door de hoge prijzen ten gevolge van de coronacrisis. Toen ik in 2012 langzaam in de zeecontainer handel kwam kijken kosten onze gebruikte 20 ft. containers in C-kwaliteit zo’n Eur 1300,-. Ik heb ze zelfs voor een marktprijs van slechts Eur 900,- verkocht. In de piek van de covid-crisis betaalde men tot wel Eur 1500,- meer voor dezelfde container. Simpelweg: een stalen standaard 20 ft. zeecontainer in wind-en waterdichte toestand, ook wel ‘Cargo Worthy for General Cargo’ genoemd. Moest je je afvragen waar CW voor staat: Cargo Worthy. Het leuke is dat men ook wel eens ‘GP’ schrijft. Dit duidt dan weer op General Purpose. Kortom: voor algemeen gebruik.
  2. Zeecontainerhandel: schijn bedriegt. Talloze keren ben ik dit jaar geconfronteerd met bedriegers die de goede naam van diverse gerenommeerde zeecontainer handelaren misbruiken. Het is een zeer spijtig gegeven. Online fraude neemt dagelijks toe en er is weinig aan te veranderen. Het oude cliché geldt: “Als het te mooi om waar te zijn klinkt, dan is het dat waarschijnlijk ook!”. Intussen worden de zeecontainer prijzen online steeds transparanter getoond. Dit zijn marktprijzen. Vindt u een veel goedkoper aanbod? Vertrouw het dan zeker niet meteen. Bel +32 476 76 99 95 voor een eerlijke zeecontainer prijs.
  3. Een zeecontainer prijs, is geen prijs. Helaas is de prijs de laatste jaren vooral afhankelijk van de beschikbaarheid in de lokale markt. We beschikken steeds over een eigen grote voorraad en keuze. De zeecontainer prijzen zijn, net zoals de prijzen voor zeevrachten, sinds de COVID-crisis een stuk onvoorspelbaarder geworden. Voorspellingen doen is, gezien de ongekende marktsituatie, haast onmogelijk geworden. De voorbije jaren hebben ons geleerd dat zowel op macro- als op microniveau ons leven in een split-second kan veranderen. Onze zeecontainer prijs offertes gelden daarom ‘zolang de voorraad strekt’.
  4. Zeecontainer prijs aanvragen: de beller is sneller. Binnen onze zeecontainer familie vinden wij het belangrijk dat er binnen 60 minuten op alle container vragen gereageerd wordt. Dit is een flinke uitdaging, zeker op drukke momenten. Vindt u dat het antwoord te lang op zich laat wachten? Bel dan gerust. Antwoorden we ook hier niet? Dan beloven we binnen 24h te reageren. Is dit niet gebeurd? Dan is de kans groot dat uw vraag niet bij ons aangekomen is. We verzoeken vriendelijk het dan nog eens te proberen.
  5. Container handel: goede afspraken, maken goede vrienden. Gezien de passie die wij aan de dag leggen in de handel in zeecontainers, zijn onze zakenrelaties vaak ook persoonlijk zeer waardevol. Bij kredietverstrekking wordt er een krediet analyse gedaan. Het krediet moet intern goed gekeurd worden. Kredietverstrekking is in de zeecontainer handel niet gangbaar. Alle mogelijkheden tot betalingsuitstel worden case-by-case bekeken. Worden betalingsverplichtingen niet ingewilligd? Dan bijten de juristen zich al gauw vast in het dossier. In de tussentijd volgen we het zelf op. Wie houdt er wel van bedot te worden?
  6. Scheepscontainers: een fascinerende wereld. De container markt is groot genoeg om vele partijen een graantje te laten meepikken. Traditioneel zijn er vele schakels in de container keten. Vraag je maar af: hoe komt zo’n transport box van het schip tot bij de mensen in de tuin? Hoe dit zit ga ik natuurlijk niet verraden in deze containerblog. Ik kan alleen maar garanderen dat wanneer u een container bij ons bestelt, ik persoonlijk insta voor de kwaliteitscontrole ervan. Soms is de concurrentie hard tussen de verschillende spelers op de markt. Voor mij geldt: eerlijk duurt het langst. Ik stel het dan ook altijd zeer op prijs als klanten ons van zinvol commentaar voorzien.

Info over Belgium Container Trading

Belgium Container Trading, uw one-stop-adres voor zeecontainers en opslagcontainers biedt tal van voordelen:
- Grote voorraad & keuze direct beschikbare containers
- Containershop: u kunt uw container zelf komen kiezen op ons depot & foto's op containernummer zijn gratis mogelijk
- Flexibele service: geen lange wachttijden bij pick-up
- Eigen transportvloot met oa. kraanauto's, plateau’s en sideloaders
- Steeds aantrekkelijke prijzen en korte levertijd
- Containermodificaties in eigen beheer
- Vrijblijvend vakkundig advies bij de aanschaf van uw container