TIP: Hoe gebruikte zeecontainer te beoordelen?

Er zijn twee manieren om een (gebruikte) zeecontainer te beoordelen: optisch en/of structureel. Deze beiden lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar niets is minder waar. Een ietwat vuile, roestige container kan structureel perfect in orde zijn en zo ingezet worden voor het transport van diverse goederen.

Om de staat van de structuur van een container te betitelen worden er 5 standaarden gehanteerd in de zeecontainer industrie: IICL5, Wind- & Water Tight, Cargo Worthy en As-Is. Al onze nieuwbouwcontainers worden gebouwd volgens de IICL-standaard. Ze zijn wind- en waterdicht en cargo worthy met een minimaal 5 jaar geldige CSC-keuring (Convention for Safe Containers). De gebruikte containers worden gerepareerd (wind- en waterdicht), gereviseerd en herkeurd. As-Is betekent: nog niet gerepareerd.

Container kopen? Simpel!

Nieuwe containers: one way containers de welke voor 1 zeevracht gebruikt zijn t.b.v. het vervoeren ex land van productie tot onze (Europese) havens.

A-kwaliteit: “best gebruikt na nieuw”, volledig gerenoveerde gebruikte containers met enkele gebruikssporen.
20 ft. A(2)

B-kwaliteit: gebruikte containers van gemiddelde kwaliteit met diepere gebruikssporen, maar optisch nog wel representatief.
20 ft. B (8).JPG

C-kwaliteit: de laagste categorie gebruikte containers, dewelke vnl. voor export gebruikt worden.
20 ft. export2

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte container voor uw gebruik? Contacteer ons gerust!